Universitatea Craiova încă păstrează speranțe pentru o calificare în cupele europene în sezonul viitor, însă obiectivul unui trofeu pare, la acest moment, aproape imposibil de atins. Cu doar trei etape înainte de finalul sezonului, echipa din Bănie se află la nouă puncte în spatele liderului FCSB, iar șansele la titlu sunt pur teoretice. În plus, parcursul în Cupa României s-a încheiat deja, ceea ce limitează drastic opțiunile clubului pentru performanțe notabile în actuala stagiune.
Dezamăgirea lui Pițurcă și așteptările legate de Mirel Rădoi
Fostul selecționer Victor Pițurcă, o voce influentă în fotbalul românesc și un apropiat al clubului craiovean, a vorbit deschis despre situația echipei chiar în ziua în care a împlinit 69 de ani. Invitat în emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport, Pițurcă și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care Universitatea Craiova gestionează transferurile și construcția lotului.
„La Craiova se întâmplă același lucru de ani buni. Eu aveam speranța că, venind Rădoi, cu rezultate bune la început, va reuși să câștige campionatul. Merită și craiovenii un titlu”, a declarat Pițurcă, punctând că problema nu este lipsa condițiilor, ci selecția slabă a jucătorilor.
El a dat exemplul atacantului Safira, pe care nu-l consideră un jucător de calibru pentru obiective mari, subliniind că echipa are nevoie de cel puțin trei fotbaliști de nivelul lui Alexandru Mitriță pentru a deveni competitivă la nivel înalt: „Trebuie găsiți 4-5 jucători valoroși. Craiova îl are pe Mitriță, dar trebuie să ai câte unul la fel de valoros în fiecare compartiment”.
Investitori refuzați la CSA Steaua
În aceeași intervenție, Victor Pițurcă a abordat și subiectul CSA Steaua, club pentru care a avut un plan ambițios în urmă cu doi ani. El a dezvăluit că identificase o companie americană dispusă să investească sume importante în echipă, însă propunerea a fost respinsă de conducerea militară.
„Oamenii au fost dispuși să discute și eu am pus pe masă prețuri mari. Comandantul mi-a zis că nu, că știm ce s-a pățit cu Becali. Ce contează? Acum am înțeles că s-a încercat ceva cu alți investitori, dar la condițiile puse de minister nu vine nimeni”, a explicat Pițurcă, sugerând că motivele pentru care CSA Steaua nu progresează sunt în mare parte politice.
Concluzii
Universitatea Craiova rămâne un club cu potențial, dar care pare să repete aceleași greșeli an de an. Fără o strategie clară de transferuri și fără o viziune pe termen lung, speranțele pentru performanțe interne sau europene rămân doar visuri. Totodată, cazul CSA Steaua evidențiază cât de mult pot influența factorii extrafotbalistici evoluția unei echipe, chiar și în prezența unor investitori dispuși să contribuie financiar. În ambele situații, mesajul lui Pițurcă este clar: fără profesionalism și deschidere reală către performanță, fotbalul românesc rămâne blocat în trecut.